Наша адреса: місто Луцьк, вулиця Потебні, 56

Головна

Луцький національний технічний університет

Факультет цифрових освітніх та соціальних технологій

PL-BY-UA 2014-2020

Головна » Новини » PL-BY-UA 2014-2020

PL-BY-UA 2014-2020

Делегація Луцького НТУ – на Міжнародній стартовій конференції «Транскордонне співробітництво Польщі та України. Можливості та проблеми»

4 грудня в місті Томашеві Любельському в рамках реалізації спільного проекту з Люблінським католицьким університететом Іоанна Павла ІІ «Співпраця університетів для підтримки розвитку безпеки і кризового управління Люблінського і Луцького транскордонних регіонів» відбулася Міжнародна стартова конференція «Транскордонне співробітництво Польщі та України. Можливості та проблеми».

Під час роботи конференції було розглянуто культурні, економічні та геополітичні питання. Зокрема, перша панель окреслила історичні, культурні та теологічні питання про аналіз обраних тенденцій в історичній політиці та розвиток польсько-українського прикордонного співробітництва.  Доповідачами були Лукаш Ясіна,  Єжи Ніколаєв, Александр Кучабські.

Друга панель була представлена учасниками з України: Павлом Шереметою, Наталією Вавдіюк та Ольгою Сазонець. Доповідачі у своїх доповідях висвітлили  питання  про процеси глобальної економічної безпеки та введення українського малого та середнього бізнесy на польський ринок.

Під час проведення третьої панелі Ришард Судуль і Лєшек Максимовіч обговорили можливості співпраці з польськими сусідами та зміни в прикордонній інфраструктурі  країн-партнерів.