Наша адреса: місто Луцьк, вулиця Потебні, 56

Головна

Луцький національний технічний університет

Факультет цифрових освітніх та соціальних технологій

Конференція Synergy 2021 - IT Business & IT Education

Головна » Новини » Synergy 2021

Конференція Synergy 2021 - IT Business & IT Education

Представники ЛНТУ та кафедри цифрових освітніх технологій відвідали щорічну конференцію Synergy 2021 - IT Business & IT Education, організовану IТ Ukraine Association.

У конференції брали участь спікери Міністерства освіти і науки України, представники провідних ІТ-компаній, формальної та неформальної освіти, засновники освітніх платформ. Українська IT-сфера активно розвивається — лише цього року ІТ-експорт зріс на 38%, а кількість компаній на 22% відповідно зростає і потреба у фахівцях.

Цікаві панельні дискусії, презентації дорожньої карти реформи ІТ-освіти від Михайла Федорова вселяє надію на успішну та конструктивну співпрацю держави, бізнесу та освіти для розвитку ІТ-сфери в Україні. Серед основних ініціатив реформи Михайло Федоров назвав розвиток неформальної освіти, підвищення конкурентоспроможності та автономності закладів вищої освіти та реформу уроків математики й інформатики у школах.

«Українська IT-сфера активно розвивається – лише цього року ІТ-експорт зріс на 35%, а кількість компаній на 22%. Водночас збільшується і попит на IT-спеціалістів. За оцінками, до 2030 року IT-галузь потребуватиме щонайменше 500–600 тисяч фахівців. Тому реформа IT-освіти – один із наших пріоритетів зараз. Вона потребує комплексного оновлення на всіх рівнях. Нам необхідно балансувати системні реформи та швидкі рішення. Вже сьогодні ми починаємо готувати молодь до майбутнього, забезпечуючи їм актуальні знання та вміння», – підкреслив Михайло Федоров.